Dieti Sanifar е блог, който се грижи за вашето здраве, като тук може да намерите винаги интересна информация за диети и полезни храни. В последните няколко статии акцентирахме върху плодовете и тяхното здравословно и полезно дейстие.

морска солДнес е време да се спрем върху много полезна съставка, която може да използвате при почти всяко хранене - морската сол. В миналото тя е била с висока цена, а сега може да си я позволите без никакъв проблем, като в същото време ежедневната употреба в малки и нормални количества ще има  положителен ефект върху вашето здраве и организъм.

Морската сол е естествен природен продукт. В нея се съдържат повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 химични елемента. И нито един от тях не е добавен изкуствено.
Доказана е, че морската сол притежава много полезни свойства, поддържа функциите на човешкия организъм, като укрепва имунната система, стабилизира сърдечния ритъм и регулира кръвното налягане.

Морската сол е подходяща и за диабетиците, защото регулира нивото на захарта в кръвта. Освен това морската сол е необходима и за нормалната работа на храносмилателния тракт.

Тя е и отличен антихистамин - облекчава и дори лекува някои заболявания на носа. Помага при мускулни спазми.

Полезна е и за астматиците, тъй като прочиства белите дробове от слуз и храчки.
Освен това тя укрепва и структурата на костите.

Морската сол се използва и в козметиката. Разбира се, нейното основно действащо вещество е натриевият хлорид, който се е използвал още в Антиността като средство за подмладяване на кожата и подобряване на обмяната на веществата.

Оттогава датира и използването на морски соли във ваната. Смята се, че за да подействат те, продължителността на ваната трябва да бъде поне половин час, при температура на водата от 35 до 40 градуса С.

За постигане на желания ефект ваната трябва да е ежедневие поне 10-15 пъти - последователно всеки ден или през ден.

Някои наблюдения показват, че морската сол намалява и целулита, защото спомага за извеждането на шлаката без да изсушава кожата.

Comments

comments